Ρυζόγαλο

Θα φτιάξουμε ένα εύκολο γλυκάκι για όλες τις ώρες της ημέρας. Αρέσει πολύ στα παιδιά και στους μεγάλους.

Υλικά

  • 2 ποτήρια γάλα
  • 4 ποτήρια νερό
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • κανέλα για το σερβίρισμα
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε το νερό και το ρύζι. Βράζουμε πολύ καλά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό. Στη συνέχεια διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και το ρίχνουμε μες στη κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει. Αφού δέσει το μίγμα μας, προσθέτουμε και τη βανίλια. Αφαιρούμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά, βάζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και ρίχνουμε από πάνω κανέλα όσο είναι ακόμα ζεστό.

Tips
  1. Μπορείτε να προσθέσετε 1 – 2 κουταλιές κακάο και το ρυζόγαλο να γίνει σοκολατένιο.
  2. Μπορείτε να προσθέσετε από πάνω αποξηραμένα φρούτα.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top