Τυροκούλουρα

Θα φτιάξουμε κουλούρια με τυρί και σουσάμι.

Υλικά

  • 2 ποτήρια ζεστό γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • σουσάμι
  • 400 γραμμάρια πρόβειο τυρί

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία λεκάνη, ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι, το σπορέλαιο, το βούτυρο, τη μαγιά και ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την ανοίγουμε σε ένα παχύ μακρόστενο φύλλο. Το κόβουμε σε λωρίδες. Γεμίζουμε την κάθε λωρίδα με τυρί και την κλείνουμε καλά.

Παίρνουμε 2 κλειστές λωρίδες και τις ενώνουμε στη μία άκρη. Τις στριφογυρίζουμε μαζί και μετά σχηματίζουμε κύκλο και ενώνουμε τις άκρες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τις υπόλοιπες. Ένας δεύτερος τρόπος είναι να χαράξουμε τις γεμιστές λωρίδες και να φτιάξουμε ένα ανοιχτό τυροκούλουρο.

Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε τα τυροκούλουρα και τα αλείβουμε με αυγό. Από πάνω βάζουμε το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top