Γλυκό κεράσι

Θα φτιάξουμε το πολυαγαπημένο σε όλους γλυκό του κουταλιού κεράσι.

Υλικά

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 600 γραμμάρια κεράσια καθαρισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για αρκετές ώρες. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και συμπληρώνουμε 1 ποτήρι νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, το ξαφρίζουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμόνι. Το κεράσι δεν θέλει πολύ βράσιμο. Μόλις πήξει το σιρόπι, το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top