Μελωμένη πανσέτα

Θα φτιάξουμε μία εύκολη συνταγή για το εορταστικό τραπέζι.

Υλικά

  • 2 κιλά κομμάτι πανσέτα χοιρινή
  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη νοστιμιά λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 καρότο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Λίγα ντοματίνια

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα ταψί, βάζουμε στη μέση την πανσέτα και από γύρω τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και τα ντοματίνια.

Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το καρότο και το μαϊντανό. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το κέτσαπ, τη σκόνη λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας και μετά το αλείβουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου στην πανσέτα και στις πατάτες. Ρίχνουμε στις πατάτες το χυμό από το λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν οι πατάτες. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ½ ώρες. Στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά, για να πάρει ωραίο χρώμα η πανσέτα. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με μια χειμωνιάτικη σαλάτα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top