Αγκινάρες

Θα σας δείξω πως να μαγειρέψετε αγκινάρες εύκολα. Εγώ εδώ χρησιμοποίησα υλικά από τον κήπο μου.

Υλικά

  • αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 1 λεμόνι
  • 7 – 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 καρότο
  • ½ κούπα άνηθο ή μάραθο
  • ½ κούπα μαϊντανό
  • 5 – 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και το καρότο σε ροδέλες. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, τη βάζουμε στη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες, το καρότο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, χυμό από 1 λέμονι, πιπέρι και αλάτι. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες. Αν οι αγκινάρες μας είναι κατεψυγμένες τις προσθέτουμε σε αυτό το σημείο.

Αν οι αγκινάρες μας είναι φρέσκες, βγάζουμε την κατσαρόλα απ’ την φωτιά και καθαρίζουμε τις αγκινάρες. Προσθέτουμε κάθε αγκινάρα στην κατσαρόλα μόλις την καθαρίσουμε. Με αυτό τον τρόπο οι αγκινάρες δεν θα μαυρίσουν. Αφού τις βάλουμε όλες, βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά. Βράζουμε για 30 – 40 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Tips
  1. Μπορείτε να μαγειρέψετε τις αγκινάρες σας με κοτόπουλο ή αρνί.
  2. Μπορείτε να μαγειρέψετε τις αγκινάρες με αυγολέμονο.
  3. Μπορείτε να μαγειρέψετε τις αγκινάρες γεμιστές.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top