Νηστίσιμα μπισκότα

Υλικά

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ½ ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια ή μοσχοκάρυδο
  • 1 έως 1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία μπασίνα και βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι, και ανακατεύουμε λίγο.

Στο χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει, και το ρίχνουμε μέσα στη μπασίνα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο (όσο πάρει) και ταυτόχρονα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Γίνονται περίπου 3 ταψιά. Εγώ εδώ τα έβγαλα με σχέδια που έχω. Μπορείτε να κάνετε σχέδια και με ένα ποτήρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 έως 20 λεπτά. Όσο περισσότερη ώρα ψηθούν τόσο σκληραίνουν.

Tips
  1. Μπορούμε να πάρουμε τη μισή ζύμη και να ρίξουμε μέσα κακάο, ώστε τα μπισκότα να γίνουν σοκολατένια.
  2. Μπορούμε να ρίξουμε σταφίδες, τρούφα, καρύδια και ότι άλλο σας αρέσει.
    ΠΡΟΣΟΧΗ αν προσθέσουμε παραπάνω ποσότητα από κάτι, βάζουμε λιγότερο αλεύρι για να μην γίνει σκληρή η ζύμη.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top