Πανσέτα στο φούρνο με πατάτες

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα εύκολο, πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο κυριακάτικο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά

  • 2,5 κιλά πανσέτα κομμάτι ολόκληρο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά (ή καυτερή)
  • μπαχάρι
  • ρίγανη ή θυμάρι
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
  • 4 – 5 ντοματίνια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • πατάτες (όση ποσότητα θέλετε)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση

Παίρνουμε το κομμάτι την πανσέτα και το αλείβουμε με μουστάρδα και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, μπαχάρι και θυμάρι. Κόβουμε τις πατάτες σε ίσα μεγάλα κομμάτια ακανόνιστου σχήματος. Αλατίζουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με μουστάρδα, λεμόνι και λίγο σκόρδο σε σκόνη, και λίγο λάδι γιατί θα βγάλει λίπος η πανσέτα. Κόβουμε καρότο και κρεμμύδι σε ροδέλες. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε το κρέας και από γύρω βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τα φύλλα δάφνη. Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες. Παίρνουμε μία λαδόκολλα και σκεπάζουμε μόνο την πανσέτα. Μετά σκεπάζουμε όλο το ταψί με αλουμινόχαρτο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Ψήνουμε στους 200 – 250 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο) για περίπου 3 ώρες. Μόλις ψηθεί το κρέας, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε δυνατή θερμοκρασία για να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top