Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Θα φτιάξουμε ένα αγαπημένο φαγητό κανελόνια με κιμά και αφράτη μπεσαμέλ.

Υλικά

  • 1 ½ συσκευασία κανελόνια
  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • 500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 τριμμένες φρυγανιές
  • 1 κούπα τυρί γκούντα τριμμένο

Υλικά για τη μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Θα φτιάξουμε πρώτα την κρέμα μπεσαμέλ. Παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο γάλα και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Χτυπάμε ελαφρά 2 αυγά και τα προσθέτουμε.

Παίρνουμε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και τη βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να αχνίζει το γάλα, ρίχνουμε το μίγμα που φτιάξαμε παραπάνω και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε βούτυρο και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Βγάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά.

Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τις φλούδες και τις κόβουμε στο μούλτι. Κόβουμε τα κρεμμύδια στο μούλτι. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι και τη βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρουμε κι αυτόν. Προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, νοστιμιά σκόνη, ρίγανη, τον χυμό ντομάτας και τέλος 1 κούπα νερό. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 25 λεπτά.

Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε λίγο χυμό ντομάτας και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια με κιμά και τα βάζουμε με τη σειρά μέσα στο ταψί. Από πάνω ρίχνουμε λίγο τυρί, μπεσαμέλ και πάνω στην μπεσαμέλ ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top