Μαρμελάδα καρπούζι

Θα φτιάξουμε μια εύκολη καλοκαιρινή μαρμελάδα.

Υλικά

  • 2 κιλά καρπούζι
  • 600 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Παίρνουμε 2 κιλά καρπούζι, αφαιρούμε τα σπόρια και το κόβουμε σε κομμάτια.

Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε για 1 ώρα να βγάλει την υγρασία του. Στη συνέχεια ρίχνουμε χυμό από μισό λεμόνι1. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Στο τέλος ρίχνουμε ένα ξυλάκι κανέλας. Προσοχή: όσο κρυώνει τόσο περισσότερο πήζει. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο.

Tips
  1. Αν θέλετε να μην έχει μέσα κομματάκια η μαρμελάδα σας, την πολτοποιείτε σε αυτό το σημείο.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top