Τυροπιτάκια με φύλλο

Θα φτιάξουμε νόστιμα σπιτικά τυροπιτάκια εύκολα με χειροποίητο ή έτοιμο φύλλο.

Ποσότητα για 5 άτομα.

Υλικά

  • 3 φύλλα χωριάτικα χειροποίητα ή έτοιμα
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα ή ανθότυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Τρίβουμε το τυρί στο τρίφτη ή με τα χέρια. Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε το γάλα, 1 αυγό, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε 1 φύλλο, το χαράζουμε σε λωρίδες και το ραντίζουμε με λίγο λάδι. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε λίγη γέμιση και τα τυλίγουμε τρίγωνα. Εγώ τα άλλα 2 φύλλα τα έκανα σε διαφορετικό σχήμα. Τα τύλιξα σε στριφτά τυροπιτάκια.

Παίρνουμε 1 φύλλο, ολόκληρο χωρίς να το χαράξουμε αυτή τη φορά, ραντίζουμε ξανά με λίγο λάδι και βάζουμε γέμιση καταμήκος στην μία πλευρά του φύλλου. Το τυλίγουμε σε ένα μακρύ ρολό. Το κόβουμε σε περίπου 4 κομμάτια και τα στρίβουμε σε στρόγγυλα τυροπιτάκια. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για το τρίτο φύλλο.

Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε τα τυροπιτάκια με τη σειρά και τα αλείβουμε με αυγό ή βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Tips
  1. Μπορείτε να προσθέσετε σπανάκι στη γέμιση για να φτιάξετε σπανακοπιτάκια.
  2. Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση κάποιο αλλαντικό και κίτρινο τυρί για να φτιάξετε ζαμπονοτυροπιτάκια.
  3. Μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο στη γέμιση για να φτιάξετε κοτοπιτάκια.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top