Εύκολο ρολό γεμιστό

Νόστιμο ρολό για όλη την οικογένεια, το αγαπούν οι μικροί φίλοι αλλά και οι μεγάλοι. Τρώγεται σαν κυρίως πιάτο ή σαν μεζές με κρασί ή τσίπουρο.

Υλικά

  • ½ κιλό χοιρινό κιμά
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ή σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • μαϊντανός
  • ρίγανη
  • δυόσμος
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 κούπα του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 ντομάτα ή ντοματίνια
  • 3 κουταλιές της σούπας της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 αυγό

για την γέμιση

  • 4 – 6 φέτες τυρί γκούντα
  • 4 – 6 φέτες ζαμπόν ή πάριζα
  • 200 γραμμάρια κασέρι
  • χρωματιστές πιπεριές
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 200 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε μία λεκάνη και ρίχνουμε 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, δυόσμο, μοσχοκάρυδο, το σκόρδο λιωμένο, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, λάδι και τριμμένη φρυγανιά. Ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε τον κιμά σε ένα μακρόστενο φύλλο πάνω σε λαδόκολλα με την βοήθεια ενός πλάστη. Ρίχνουμε πρώτα το μισό τριμμένο καρότο και τις μισές ψιλοκομμένες πιπεριές πάνω στο φύλλο του κιμά. Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω τις φέτες γκούντα και μετά το ζαμπόν. Ρίχνουμε το υπόλοιπο καρότο και τις υπόλοιπες πιπεριές, το κασέρι κομμένο μπαστουνάκια και τα ντοματίνια κομμένα σε φέτες.

Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας, προσέχοντας να κλείσει καλά και να μείνει η γέμιση μέσα. Τοποθετούμε το ρολό μέσα σε ένα ταψί μαζί με την λαδόκολλα. Προσθέτουμε πατατούλες στο ταψί κομμένες μικρά κομματάκια. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες. Βάζουμε βούτυρο στην επιφάνεια του ρολού και πάνω στις πατάτες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθούν οι πατάτες μας και να πάρει χρώμα το ρολό μας.

Tips
  1. Μπορείτε να ανεβάσετε την θερμοκρασία τα τελευταία 3 λεπτά στους 250 βαθμούς για να ξεροψηθεί το ρολό σας.
  2. Μπορείτε να φτιάξετε το ρολό σας από πριν, να το βάλετε στο ψυγείο και να το ψήσετε την ώρα που επιθυμείτε.
  3. Μπορείτε να διατηρήσετε το ρολό σας στην κατάψυξη και να το ψήσετε όποτε θέλετε. Δεν χρειάζεται να ξεπαγώσει τελείως. Για να το ψήσετε αρκούν 90 λεπτά έξω απ’ την κατάψυξη.
  4. Μπορείτε να σερβίρετε με ρύζι, τηγανητές πατάτες ή με μια ωραία σαλάτα.
  5. Μπορείτε να προσθέσετε μπούκοβο αν σας αρέσουν τα καυτερά.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top