Κρέμα πατισερί

Μία εύκολη κρέμα πατισερί για να χρησιμοποιείτε στα γλυκά σας.

Εδώ θα σας δείξω πως φτιάξετε μια εύκολη κρέμα πατισερί, που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε διάφορες γλυκές ή αλμυρές συνταγές. Στην συνταγή μας μπορούμε να αλλάξουμε ή να αντικαταστήσουμε υλικά, όπως να αφαιρέσουμε τη ζάχαρη και να φτιάξουμε κρέμα για παστίτσιο ή μουσακά.

Υλικά

  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μπολ με γάλα, ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ και το διαλύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το γάλα, τη ζάχαρη και αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το περιεχόμενο από το μπολ που φτιάξαμε παραπάνω. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει, την κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε την βανίλια και το μοσχοκάρυδο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top